oosterse-geneeswijzen-behandeling-amersfoort

Oosterse geneeswijzen

De behandelingen

in mijn praktijk in Amersfoort

“Wanneer ik loslaat wat ik ben, word ik wat ik zou kunnen zijn

– Lao Tzu –

Holistische aanpak

De oosterse geneeswijzen kenmerken zich door een holische aanpak die het zelfherstellend vermogen aanspreekt. Diverse onderzoeken tonen aan dat deze geneeswijzen zeer effectief zijn bij een breed scala aan klachten. Zowel preventief als bij acute of chronische pijnen en niet erkende klachten.

;

Ben je al langer niet fit of heb je chronische vermoeidheidsklachten?

;

Heb je onbegrepen klachten of klachten die maar niet overgaan of verergeren?

;

Ben je op zoek naar een structurele aanpak van je pijn en ongemak?

;

Zoek je ondersteuning bij een behandeltraject zoals chemotherapie, bestraling, hormoontherapie?

;

Heb je een chronische aandoening en wil je je kwaliteit van leven verbeteren?

;

Zit je in een moeilijke periode en wil je ondersteuning bij het behouden van je balans?

Wat kan ik voor je betekenen?

Veel mensen ervaren acute of langdurige klachten waar de reguliere zorg niet altijd mee uit de voeten kan. Een holistische behandeling kan een enorme ondersteuning zijn voor mensen met chronische klachten en mensen die herstellende zijn van een ziekte of trauma.

oosterse-geneeswijzen-behandeling-amersfoort
Acceptatie en rust

We gaan samen op zoek naar de oorzaken van je klachten en gaan hiermee aan de slag. Als we deze kunnen wegnemen, verbeteren de klachten vaak snel. Soms is het niet mogelijk om de oorzaken weg te nemen, bijvoorbeeld omdat je in een moeilijke periode van je leven zit (scheiding, overlijden dierbare, chronische of terminale ziekte). Dan ervaren veel clienten de behandelingen als ondersteunend, helpend en rustgevend waardoor ze meer acceptatie, draagkracht en rust in hun dagelijkse leven ervaren.

Verbetering kwaliteit van leven

Ik heb veel ervaring met mensen die al langer niet fit of ziek zijn. Sommige mensen hebben al een heel traject doorlopen en nog steeds geen antwoorden. Soms zijn er labels en overtuigingen opgeplakt die niet helpend zijn voor het weer in balans komen. Ik help jou met een holistische aanpak naar een verbetering van kwaliteit van leven.

holistische aanpak

Omdat alle pijlers worden aangepakt, zul je merken dat er met een beetje commitment vaak echt nog heel veel verbetering mogelijk is. Doordat je zelf aan de slag gaat met bijvoorbeeld je voeding of oefeningen thuis, geeft dit je ook een gevoel van zelfvertrouwen terug die vaak ver te zoeken is bij langdurige ziekte, nasleep van een virus of na bijvoorbeeld een heftige ingreep. Vaak kan medicijngebruik voor bijvoorbeeld pijnbestrijding aanzienlijk verminderd of helemaal worden afgebouwd.

Ervaringen van anderen

“Echt fantastisch geholpen door Marieke. Na een traumatische bevalling met het nodige bloedverlies en complicaties voelde ik mij na 9 maanden nog steeds niet goed. Ik had erg last van hoofdpijn, voelde mij niet energiek en sliep verschrikkelijk slecht. Shiatsu en acupunctuur zijn voor mij helemaal nieuw, dus ik liet me gewoon verassen. Baad het niet dan schaad het niet. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Al na een paar behandelingen voelde ik mij een stuk energieker en waren de hoofdpijnen minder. En sinds 2 weken slaap ik ook weer vele malen beter.

Marieke voelt precies aan waar de blokkades zitten en weet precies hoe ze dit kan verhelpen. Ik ben onwijs blij met de resultaten en ook de behandelingen zelf zijn prettig en pijnloos. Marieke is echt ervaren en dat voelt heel vertrouwd. Ik raad haar absoluut aan iedereen aan!”

– Nathalie Ritter –

Ervaringen van anderen

“Maart 2020 kreeg ik corona. Na bijna een jaar later waren mijn vage klachten nog steeds niet weg. Heel snel spierpijn, weinig energie, vaker dan voorheen migraine en uit het niets regelmatig het gevoel dat ik me niet lekker/grieperig voelde terwijl er niks aan de hand was. In 2021 ben ik bij Marieke terecht gekomen. Na een uitgebreide intake voelde ze al snel wat mijn lichaam nodig had. Dit werd een combinatie van Shiatsu massages, Japanse acupunctuur en Chinese kruiden(thee).

Nu, ruim een half jaar later, voel ik me echt anders. Veel energieker, de (spontane) spierpijnen en het lamlendige gevoel zijn nagenoeg weg. Ook heb ik veel minder vaak migraine en zijn mijn PMS klachten een stuk minder. Ik ben ontzettend blij dat ik de Weg van Hara en Marieke heb gevonden. Marieke is een hele kundige en fijne therapeut waar je je snel op je gemak voelt!”

– Marit Kuyper –

Ervaringen van anderen

“Ik heb bij Marieke gedurende langere tijd behandelingen gehad. Marieke heeft indruk op me gemaakt door haar grote vaardigheid en doeltreffendheid. Ze werkt met veel gevoel, krachtig waar het moet, zacht waar het kan. Je voelt letterlijk de energie in je lichaam met hernieuwde vitaliteit stromen.

De effecten van met name haar behandelingen zijn langdurig van aard. Marieke heeft een fijne professionele mix van nabijheid en afstand en een mooie persoonlijke betrokkenheid waardoor je je als cliënt gezien voelt. Erg plezierig. Ik ben blij dat ze haar praktijk weer met volle energie nieuw leven in heeft geblazen! “

– Ed –

Ervaringen van anderen

“Marieke Kramer is een echte professional op haar vakgebied. ‘Eager’ om steeds weer te leren, verdieping te vinden en te groeien. Haar behandelingen zijn voor mij tot nu toe altijd heilzaam geweest en hebben een positieve uitwerking op lichaam en geest.

Zij stemt echt af op wat er dat moment nodig is, met aandacht voor de persoon in zijn of haar totaliteit. Ik kan haar van harte aanbevelen; haar behandelingen hebben mijn rugklachten in ieder geval een stuk verminderd en mijn lichaam soepeler gemaakt”

– Stephanie Vigh –

Ervaringen van anderen

“Marieke’s USP is dat haar ervaring (veel) verder reikt dan (Shiatsu) massage. Hierdoor kan ze klachten beter doorgronden en verschillende behandelingstechnieken toepassen. Alhoewel ze geen (naar eigen zeggen) voedingsdeskundige is kan ze in hoofdlijnen goed met je meedenken en bepaalde supplementen adviseren.

Inhoudelijk ben ik erg tevreden over haar behandelingen en adviezen.En qua persoonlijkheid kan ik niet anders concluderen dat ze haar werk met veel passie doet en goed communiceert (bijv. niets moet). Al met al is deze praktijk een aanrader.”

– Anoniem –

Ervaringen van anderen

“Na 4 jaar fysiotherapie voor mijn rug zonder resultaat bijna tot acceptatie gekomen dat dit mijn leven dan maar wordt. Chronische rugpijn. Tot een goede vriendin mij Weg van Hara (Marieke) voorstelde.

Na 1 consult kreeg ik al hoop. Ok…. misschien dan toch… en al gauw namen alle klachten af. De plekken waar de fysio mij 4 jaar had behandeld was niet de oorzaak van mijn pijn. Marieke had dit snel door. Inmiddels pijnvrij! Voor iedereen een aanrader!”

– Anja –

Ervaringen van anderen

“Al geruime tijd ben ik in contact met Marieke en bezoek ik haar voor de samenstelling van Chinese kruiden en Shiatsu massages. Als HoogSensitief Persoon en zelf therapeut is voldoende zelfzorg en ontprikkeling voor mij heel belangrijk.

Marieke luistert goed en écht naar mij en haar kruiden helpen in mijn specifieke geval om minder overwhelmed en vermoeid te raken door alle indrukken die ik op doe. Sinds ik de kruiden van Marieke neem voel ik me meer ontspannen in activiteiten buitenshuis. Naast haar grote deskundigheid is Marieke een heel fijne spiegel en prettig persoon om mee om te gaan.”

– Sisento Laila Porcu –

oosterse-geneeswijzen-behandeling-amersfoort

Maatwerk behandelingen

De verschillende methodes die ik gebruik zijn Shiatsu therapie, Chinese- en Japanse acupunctuur, Chinese kruidentherapie, Qigong en Tuina. Vaak in combinatie. Voeding en suppletie komen ook aan bod, waar nodig. Als holistisch therapeut ga ik ervan uit dat lichaam, geest en omgeving niet los te zien zijn van elkaar.

Een gezond mens is in balans met zijn omgeving en zijn emoties. Bij disbalans kunnen er ziektes of klachten ontstaan. Het doel is om blijvende verandering aan te brengen in de disbalans die pijn en ongemak heeft veroorzaakt. Door mijn expertise in een breed scala aan behandeltechnieken binnen de Oosterse geneeswijzen, kan ik echt maatwerk leveren die specifiek gericht is op jouw klachten.

Mijn werkwijze

Eerst is er een intakegesprek om elkaar te leren kennen. Ik verzamel dan veel achtergrondinformatie om erachter te komen waar de klachten vandaan komen. Ik werk holistisch dus het is belangrijk om verbinding en persoonlijk contact te maken. 

oosterse-geneeswijzen-behandeling-amersfoort

Ik hanteer verschillende behandelmethodes, meestal een combinatie, afhankelijk van de klachten en wat past bij jou.

Oosterse geneeswijzen

Shiatsu therapie

oosterse-geneeswijzen-behandeling-amersfoort-siatsu-acupunctuur-chinese-kruiden.

Shiatsu betekent letterlijk duimdruk. Het is een Japanse therapievorm die de verschillende energiebanen (meridianen) in je lijf behandelt door middel van verschillende massagetechnieken. Door drukpunten te gebruiken wordt het systeem uitgenodigd om in balans te komen waardoor pijnklachten en ongemakken verminderen.

Acupunctuur

oosterse-geneeswijzen-behandeling-amersfoort-siatsu-acupunctuur-chinese-kruiden

Door middel van het zetten van dunne naaldjes in de energiebanen (meridianen) van je lichaam, wordt het lichaam geactiveerd om in balans te komen en het zelfherstellend vermogen wordt aangesproken waardoor pijn en ongemak verminderen.

Chinese kruidentherapie

oosterse-geneeswijzen-behandeling-amersfoort-siatsu-acupunctuur-chinese-kruiden.

Chinese kruidentherapie is een traditionele therapievorm die al duizenden jaren oud is en wordt ingezet bij de meest uiteenlopende klachten. Vaak ingezet in combinatie met de andere therapievormen waar mijn behandelingen onder vallen, waardoor de positieve effecten nog sneller merkbaar zijn. De substanties hebben een plantaardige, minerale en dierlijke oorsprong. Als kruidentherapeut ben ik in staat om de kruidenformule op maat te maken en samen te stellen. Hierdoor worden zowel het probleem als de oorzaak van de klachten aangepakt.

Qigong

oosterse-geneeswijzen-behandeling-amersfoort-siatsu-acupunctuur-chinese-kruiden.

Qi betekent heel simpel “energie plus informatie”, en Gong “werk”. Met Qigong werken we dus aan het verbeteren en herstellen van je energie én je mindset. Met vloeiende rek- en strekoefeningen die worden uitgevoerd met een bepaalde intentie versterk je het eigen energieniveau en verbeter je je geestelijke rekbaarheid en focus. Ik geef specifieke oefeningen mee om thuis mee aan de slag te kunnen gaan om jouw persoonlijke klachten te kunnen verbeteren. Ik geef daarnaast privé lessen en workshops op verzoek.

Tuina

oosterse-geneeswijzen-behandeling-amersfoort-siatsu-acupunctuur-chinese-kruiden.

Dit is een vorm van therapeutische Chinese massage met andere technieken dan Shiatsu (Japans). Tuina is een dynamische massage therapie waarbij technieken worden gebruikt als duwen, kneden, wrijven en vibratie. Het lichaam wordt in beweging gezet om het zelf herstellend vermogen aan te spreken waardoor pijnklachten en ongemakken verminderen.

Voedingsadvies en suppletie

oosterse-geneeswijzen-behandeling-amersfoort-siatsu-acupunctuur-chinese-kruiden.

Voeding is bekeken vanuit de Oosterse filosofie je eerste medicijn. Daarom besteed ik hier ook in de praktijk aandacht aan. Ik geef je inzichten in het belang van bepaalde voedingskeuzes en hoe je aanpassingen kunt maken in je dagelijkse eetpatroon en leefstijl. Daarnaast kan het zijn dat ik je adviezen geef over het gebruik van suppletie. Je bent hierin altijd vrij om eigen keuzes te maken.

“Middenin de storm van uitdagingen, ontdek je ware kracht door terug te keren naar je centrum”

– Lao Tzu –

Veelgestelde vragen

oosterse-geneeswijzen-behandeling-amersfoort

Op deze pagina vind je een groot aantal vragen en antwoorden terug met betrekking tot mijn behandelingen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met mij.

Wat zijn Oosterse geneeswijzen?

Oosterse geneeswijzen omvatten verschillende traditionele systemin die hun oorsprong hebben in het verre Oosten. In mijn praktijk worden diverse disciplines samengebracht zoals:

– traditional Chinese Medicine (TCM);
– classical Chinese Medicine (CCM);
– Japanse acupunctuur Kiiko Matsumoto stijl (KMS);
– Shiatsu, Japanese massagetherapie;
-Tuina, Chinese massagetherapie;
– Qigong, Chinese gezondheidsoefeningen;
– Chinese kruidentherapie

Worden de behandelingen vergoed?

Vergoeding via de zorgverzekeraar is (deels) mogelijk met een maximum bedrag per dag. Controleer je aanvullende zorgverzekeringspolis voor de hoogte van de vergoedingen. Of kijk voor de vergoedingen op de website van beroepsvereniging Zhong (https://zhong.nl/vergoeding-van-traditionele-chinese-geneeskunde-zorgverzekeraar/) of op de Zorgwijzer (https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/alternatieve-geneeswijzen) .

Doen de behandelingen pijn?

De massagetechnieken die tijdens de behandeling worden gebruikt worden als stevig, maar prettig ervaren. Het is zeker geen ontspanningsmassage, maar echt een therapeutische behandeling. Meestal voel je helemaal niets van het plaatsen van de naalden, omdat ze ultradun zijn (er passen gemiddeld 20 acupunctuurnaalden in een injectienaald!). Soms voel je dat de naald de huid binnen gaat, of een soort stroompje als de naald wordt gezet. Dit trekt meestal snel weg.

Welke klachten kunnen worden behandeld met Oosterse geneeswijzen?

Oosterse geneeswijzen worden ingezet bij een breed scala aan klachten. Denk bijvoorbeeld aan rug-, nek- en schouderklachten, maag- en darmklachten, disbalans in de hormoonhuishouding (PMS, hoofdpijn, overgang, oedeem), stressgerelateerde klachten, depressies en slapeloosheid. Dit is maar een summiere opsomming van een aantal klachten die ik vaak tegenkom in mijn praktijk.

Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het behandelen van (chronische) pijn en ongemak, niet erkende klachten, auto-immuunziekten zoals Long-COVID, ziekte van Lyme, disbalans van het systeem ten gevolge van bacteriën, parasieten en virussen en psychosomatische klachten.

Ook behandel ik mensen die in een oncologie traject zitten tijdens bestraling, chemo en/of hormoontherapie.

Is de effectiviteit van Oosterse geneeswijzen bewezen?

Oosterse geneeswijzen leveren een actieve bijdrage aan de verbetering aan een breed scala aan klachten. De WHO (World Health Organization) is een onafhankelijke organisatie die zich globaal bezighoudt met gezondheidszorg. De WHO erkent de effectiviteit van Oosterse geneeswijzen. Zie bijgaand artikel en de informatie daaronder.

https://www.acupunctuur-lieveld.nl/wetenschap/who-erkend-vn

Lijst van WHO (World Health Organization) erkende klachten die met Oosterse geneeswijzen effectief kunnen worden behandeld:

Allergieën: voedsel, huisstofmijt, huisdieren en pollen.

Borst: spanning op de borst, vol gevoel van de borst, pijn op de borst en hartkloppingen.

Cerebro Vasculair Accident (CVA): gevolgen van een beroerte (hersenbloeding of herseninfarct) zoals vermoeidheid, concentratieproblemen en verlamming.

Gewrichten: stijfheid, pijnklachten, bewegingsbeperkingen, artrose, reumatische aandoeningen, gewrichtsontstekingen, slijmbeursontsteking, spier- of pees(pijn)klachten, krachtsvermindering, trillingen, krampen, nek- en rugklachten, tenniselleboog, fibromyalgie (spierreuma), verstuikingen, (sport)blessures en herstel na orthopedische operaties.

Gynaecologie: menstruatieklachten, premenstruele klachten (PMS), overgangsklachten, gespannen en pijnlijke borsten, bepaalde vormen van verminderde vruchtbaarheid, leucorrhoea en begeleiding van IUI/IVF/ICSI-traject.

Hoofd: hoofdpijn, migraine, lokale haaruitval, aangezichtspijn, duizeligheid (bijvoorbeeld Ménière) en zwaar gevoel in het hoofd.

Huid: transpiratieproblemen, jeuk, droge huid, eczeem, acne, koortsblaasjes, gordelroos, psoriasis, steenpuisten en zweren.

Interne klachten: bloedarmoede, kouwelijkheid, doorbloedingsproblemen, hoge bloeddruk, lage bloeddruk, schildklieraandoeningen, diabetes en overgewicht.

Keel, neus en oren: (chronische) neusverkoudheid, voorhoofdsholteontsteking, bijholteontsteking, allergische verkoudheid, hooikoorts, oorpijn of oorontsteking, oorsuizen, bepaalde gevallen van doofheid, hoest, heesheid, keelpijn, spraakproblemen, brok in de keel, tandvleesproblemen, kiespijn, aften, slechte adem, bittere smaak in de mond, droge mond, verhoogde speekselvloed en koortsuitslag.

Klachten bij kinderen: hoest, verkoudheid, astma, bronchitis, keelontsteking, darmklachten, buikpijn, bedplassen, slaapproblemen, tanden krijgen, eczeem en oorpijn/ontsteking.

 Ledematen: koude ledematen, zwaar gevoel en vochtophoping (oedeem).

Luchtwegen: (chronische) verkoudheid, slechte afweer, kortademigheid, astma, bronchitis en hyperventilatie.

Mentale stoornissen: slaapstoornissen, veel dromen, hyperventilatie, rusteloosheid, angst, flauwvallen, dwangmatig huilen of lachen, (postnatale) depressie, snel schrikken, vergeetachtigheid, anorexia nervosa, lusteloosheid, gebrek aan energie, algehele zwakte, overspannenheid, stress en burn-out.

Oog: ontstoken ogen, jeukende ogen, tranende ogen, droge ogen, branderige ogen, wazig of vlekken zien en slechtziendheid.

Spijsvertering: misselijkheid, slechte eetlust, overgeven, zuurbranden, oprispingen of opboeren, maagpijn, galaandoeningen, diarree, constipatie, buikkrampen, buikrommelingen, buikpijn, opgezette buik, prikkelbare darm syndroom (PDS) en aambeien.

Urinewegen: urineweginfectie, incontinentie, blaas- of nierstenen, impotentie, verminderde vruchtbaarheid, vroegtijdige of nachtelijke zaadlozingen en prostaatklachten.

Verslavingen: rookverslaving, eetverslaving, alcoholverslaving en drugsverslaving.

Whiplash: gevolgen als pijn, duizeligheid, moeheid, concentratieverlies en epilepsie.

Zenuwstelsel: hernia, doof gevoel, zenuwontsteking/pijn (neuralgie), zoals:

– Intercostaal neuralgie (zenuwpijn tussen de ribben)
– Ischias, ischialgie
– Neuralgie na gordelroos
– Aangezichtspijn, trigeminusneuralgie

Zwangerschap en bevalling: misselijkheid, zure oprispingen, stuitligging, bevalling opwekken, pijn na de bevalling, stimuleren van borstvoeding, borstontsteking.

Hoe oud moet je zijn om een behandeling te kunnen ondergaan?

Ik behandel alle leeftijden van 6 weken tot 85 jaar!

Ik ben zwanger. Kan ik een behandeling ondergaan?

Zwangerschap is een bijzondere periode in je leven. Het is dus extra belangrijk om voor je lichaam en geest te zorgen in die periode. Vanaf de derde maand van je zwangerschap (ongeveer 14 weken) kun je zonder meer een behandeling ondergaan. In de eerste 3 maanden kan dat ook, maar wees je bewust van het feit dat deze periode vaak nog spannend is en het soms ook anders kan lopen.

Ik wil graag zwanger worden. Kunnen de behandelingen mij ondersteunen?

Jazeker! Mijn behandelingen zijn niet alleen een prachtige manier om je eigen lijf in balans te brengen en houden, je leert er ook je lijf door (her)kennen en opnieuw contact te maken met jezelf. Het kan heel helpend zijn om de behandelingen af te stemmen op je cyclus en daarmee de kans op een zwangerschap te vergroten.

Ik ben net bevallen. Kan ik een behandeling ondergaan?

Zeker bij een keizersnede is het raadzaam om pas 6 weken na de bevalling een behandeling te ondergaan. Ook als je op een natuurlijke manier bent bevallen is het in mijn ervaring beter om 4 tot 6 weken aan te houden.

Ik heb een ernstige ziekte (gehad). Kan ik een behandeling ondergaan?

Juist mensen die een zware tijd achter de rug hebben of daar middenin zitten, kunnen veel baat hebben bij mijn behandelingen.

Wanneer ben ik niet de goede therapeut voor jou?

Je kunt beter op zoek naar een andere therapeut als:

– je verwacht dat langdurige klachten binnen één behandeling zijn opgelost. Herstel heeft vaak meer tijd nodig.
– je niet openstaat voor het veranderen van je leefstijl. Ik verwacht dat je een commitment met mijn behandelingen, maar vooral met jezelf aangaat.
– je een oppervlakkige ontspanningsmassage zoekt.

Bij twijfel kun je altijd overleggen of ik iets voor je kan betekenen.

Is de reguliere geneeskunde dan overbodig?

Nee, ik ben ervan overtuigd dat bij sommige diagnoses een operatie in het ziekenhuis of westerse medicatie de beste keuze is. Ik zie de oosterse en westerse geneeskunde als een goede aanvulling op elkaar. Bijvoorbeeld bij herstel van een operatie of bij klachten die niet herkend worden in de westerse geneeskunde. Maar ook kun je met oosterse geneeswijzen veel aan preventie doen van disbalans die mogelijk in een ernstiger diagnose zou kunnen uitmonden. De uiting van een klacht heeft vaak een diepere oorzaak. Soms is de westerse geneeskunde meer gericht op symptoombestrijding waar de oosterse geneeskunde klachten bij de wortel wil aanpakken. Met het aanreiken van de juiste handvatten zijn mensen vaak in staat om hun zelfherstellend vermogen aan te spreken en daarmee weer in balans te komen zodat klachten verminderen.

Wat zijn de voorwaarden voor betalen en annuleren?

Betaling
De behandeling wordt bij voorkeur via pin betaald in de praktijk. Je ontvangt een digitale factuur die je bij de zorgverzekeraar kunt indienen om vergoeding te kunnen ontvangen.

Afspraak maken
Je kunt zelf een afspraak in de agenda inplannen. Wil je liever eerst even overleggen of kennis maken, neem dan contact op via telefoon, mail, of het contactformulier.

Afspraak annuleren
Reeds gemaakte afspraken kunnen enkel telefonisch worden geannuleerd of gewijzigd.

Dit kan kosteloos tot uiterlijk 48 uur van tevoren.

Niet nagekomen afspraak
Bij het niet nakomen van een afspraak wordt 100% van de consultprijs in rekening gebracht. Een verzuimfactuur kan niet worden ingediend bij de zorgverzekeraar.

Hoe ben je gekwalificeerd?

Beroepsopleidingen

2003 – 2007 Shiatsu massage therapie Academie Qing-Bai
2008 – 2009 MBK westers medische basis CPION Academie Qing-Bai
2011 – 2012 Docentenopleiding Zhineng Qigong Academie Qing-Bai
2014 – 2015 BVO Basis Vakopleiding Academie Qing-Bai
2015 – 2016 MBK Westers medische basis CPION/SHO Academie Qing-Bai
2016 – 2018 Chinese Kruidentherapie Academie Qing-Bai
2017 – 2018 Foundation Kiiko Matsumoto Style acupuncture Dulwich Acupuncture London
2018 – 2019 Japanse behandeltechnieken Academie Qing-Bai
2019 – 2021 Klassieke Acupunctuur Academie Qing-Bai
2023 – 2024 Tuina massage therapie Academie Qing-Bai
2023 – 2024 Oncology acupuncture course TCM Academy of Integrative Medicine (https://www.tcm.ac/?v=88588bacf0da)
2021 – 2023 Balans methode acupunctuur Academie Qing-Bai

Specialisaties

– Gu syndrome oftewel alle onbegrepen klachten en ziektes die in verband worden gebracht met virussen, parasieten, bacterien, schimmels enz.
– Oncologie
– Balans methode acupunctuur
– YNSA Yamamoto new scalp acupuncture

Bijscholingen

 2023

Academie Qing-Bai:
– Seminar Kiiko Matsumoto: Acupuncture for oncology patients and post-oncology problems 2023-09-23 Amersfoort (Fletcher)
– Seminar CCM Pulse-Tongue Diagnosis – Ling Shu Jing Wu Xing Acupuncture for Zang-Fu Diseases
– Seminar Effectief functionele klachten behandelen met Acupunctuur – Seizoenen en Cycli
– Webinar Combineren van Hulpmiddelen in Balance Methode Acupunctuur
– Webinar Behandeling van Mentaal-Emotionele Klachten met Balance Methode Acupunctuur
– Bijscholing Gynaecologie (Westers medisch)

 2022

Academie Qing-Bai:
– Webinar Van TCM-patronen naar Balance Methode Acupunctuur
– Bijscholing Effectief functionele klachten behandelen met Acupunctuur deel 2 – Wu Xing
– Bijscholing Effectief Behandelen met Acupunctuur: Qi Jing Ba Mai
– Bijscholing Thema Webinar Hoofdpijn behandelen met de Balans Methode
– Seminar Effectief Pijn Behandelen met Acupunctuur: Speciale Naaldtechnieken
– Seminar Qing-Bai Effectief functionele klachten behandelen met Acupunctuur deel 1 – Meridiaan Conversie (Yi Jing)
– Webinar Seizoensgerelateerde klachten behandelen met de Balans Methode
– Webinar Reuma & Artrose behandelen met de Balans Methode
– Webinar Gynaecologische klachten behandelen met de Balans Methode
– Bijscholing Qing-Bai Effectief pijn behandelen met Acupunctuur deel III
– Seminar The entire digestive tract by Kiiko Matsumoto
– Bijscholing Qing-Bai Effectief pijn behandelen met Acupunctuur deel II
– Bijscholing Qing-Bai Effectief pijn behandelen met Acupunctuur deel I

 2021

Academie Qing-Bai:
– Bijscholing Distal Channel Palpation for Effective Treatment of Musculoskeletal Complaints

 2020

Academie Qing-Bai:
– Webinar Dr. Jie Li over het coronavirus
– Seminar Dr. Jie Li Gastric Diseases: Wei Chang Luo Mai Diseases
– Bijscholing Buikklachten, pluis of niet pluis? (Westers medisch)

2018

Academie Qing-Bai:
– Japanse behandeltechnieken voor Shiatsu therapeuten
– Bijscholing Benadering van alledaagse klachten: gewichtsveranderingen (Westers medisch Bijscholing Benadering van alledaagse klachten: koorts zonder focus (Westers medisch)
– Bijscholing Spontaneous Qigong ‘ZiFaGong’ / TaiJiQuan vs stage-4 cancer
– Seminar Kiiko Matsumoto: Eyes, Ears, Nose and Throat
– Bijscholing Longaandoeningen (Westers medisch)
– Bijscholing Buikklachten, pluis of niet pluis? (Westers medisch)

 2017

Academie Qing-Bai:
– Seminar Kiiko Matsumoto: The treatment of infertility

Zhigong instituut:
– 4-daagse workshop Zhineng Qigong level III met Master Yuantong Liu

2016

Academie Qing-Bai:
– Bijscholing Shiatsu in beweging
– Therapeutische vorming en communicatie

2016 – 2017
Secretaris bij beroepsvereniging Zhong

Zhigong instituut:
– 4-daagse workshop Zhineng Qigong level II met Master Yuantong Liu

2015

Academie Qing-Bai:
– Bijscholing Medische Qigong – Behandelen met externe Qi: zwaardvingertechniek
– Bijscholing Medische Qigong – Behandelen met externe Qi: uitneemtechniek

Zhigong instituut:
– 4-daagse workshop Zhineng Qigong level I met Master Yuantong Liu
– Workshop Zhineng Qigong en the sound of Silence

2014

Zhigong instituut:
– 4-daagse workshop Zhineng Qigong opening the Heart met Master Wei Qifeng
– Workshop Zhineng Qigong en the sound of Silence

2011

Academie Qing-Bai:
– Seminar Traditional Thai massage and mindfullness
– Bijscholing EHBO en Reanimatie (opfrisdag) 2011-04-16 Amersfoort

2010

Academie Qing-Bai:
– Bijscholing EHBO en Reanimatie (opfrisdag)
– Bijscholing EHBO en reanimatie
– 10-daagse bijscholing Chi Nei Tsang I
– Bijscholing EHBO en reanimatie
– Bijscholing Shiatsu en kinderen

2005

Nyingma centrum Amsterdam:
– Retreat Healing and compassion
– Retreat Transforming Anger and Fear

2004
– Intuitieve massage jaaropleiding
– Meditatietechnieken

 2003

– Reiki I en II
– Helende massage jaaropleiding

Weg van hara

Boek direct een afspraak

Wegens drukte in de praktijk kan het even duren voor je je eerste afspraak kunt inplannen. Beschikbaarheid is zichtbaar in de online agenda. LET OP: GMAIL KOMT STANDAARD IN DE SPAM TERECHT DUS CHECK DEZE REGELMATIG.

Door verzending ga je akkoord met de privacyverklaring. Uiteraard ga ik zorgvuldig om met je gegevens.

2

Weg-van-Hara-oosterse-geneeswijzen

Volg mij op social media

Contact

marieke@wegvanhara.nl
06 - 451 627 12

Praktijkadres:
Soesterweg 378
3812 BJ Amersfoort

Schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief

Door verzending ga je akkoord met de privacyverklaring. Uiteraard ga ik zorgvuldig om met je gegevens.

Info

KVK 32158163
BTW NL002123641B87

Privacyverklaring
Algemene voorwaarden

Websitebouw:
Webdesign in flow

Fotografie:
Marisa Elisa

Copyright 2024

Chat openen
Hallo 👋
Kan ik je helpen?