Zwangerschap begeleiding

Zwangerschap, kinderwens, babymassage

Soms is een zwangerschap niet vanzelfsprekend en lijkt een kinderwens onvervuld te blijven. Als je weet dat maar 5% van de stellen met een uitblijvende zwangerschap werkelijk een fysiek mankement hebben, kun je je afvragen wat er “mis” is met de andere 95%. Vaak is er met behulp van een aanpassing van het voedingspatroon en het herstellen van de algehele balans in lichaam en geest veel te doen aan de slagingskans van bijvoorbeeld IVF, of zwangerschap na herhaalde miskramen maar ook het natuurlijk zwanger worden.

Kinderwens

Wist je dat ze in landen als China al vóór de zwangerschap bezig zijn met het optimaliseren van hun energie, zodat de omstandigheden van conceptie optimaal zijn en de energie van het kindje optimaal is? In de afgelopen jaren heb ik veelvuldig te maken gehad met vrouwen die een kinderwens hadden. Shiatsu therapie kan daarin veel betekenen. Een consult is echt maatwerk en er wordt ook gekeken hoe en waar je eventueel verbeteringen zou kunnen aanbrengen in je voeding, levenspatroon en het optimaliseren van je algehele energiebalans zodat de kans om zwanger te worden groter wordt.

Kinderwens holistisch bekeken

In mijn praktijk wordt de kinderwens holistisch bekeken. Daarmee bedoel ik dat we gaan kijken naar de onderliggende disbalans(en) en deze aanpakken en opheffen zodat de energie in lichaam en geest optimaal zijn. Want als je energie stroomt, stroomt ook het leven en kunnen veranderingen plaatsvinden

Zwangerschapsbegeleiding

Zwangerschapsbegeleiding en ondersteuning werkt ontspannend en verhoogt het welzijn van de aanstaande moeder en het kind. Daarnaast is het mogelijk om een sessie samen met de partner in te plannen om drukpunten door te nemen die ondersteunend werken tijdens de bevalling. Het is een praktische sessie met veel nuttige informatie! Ook na de bevalling ben je welkom voor een postnatale Shiatsu behandeling.

Zwangerschapsmassage

De gehele periode rondom je zwangerschap is een bijzondere periode waarbij – naast je kindje -je lichaam en geest extra aandacht verdienen. Ik bied Shiatsu behandelingen aan voor vrouwen die graag zwanger willen worden, zwanger zijn en graag een massage willen ontvangen (met of zonder klachten) en ook een speciale postnatale massage, bedoeld om de kersverse moeder te ondersteunen in de eerste weken na de bevalling.

Tijdens de zwangerschapsmassage worden de energiebanen weer in balans gebracht en kunnen zowel moeder als kind genieten van een uur ontspanning en weldaad. De massage wordt door de kleren heen gegeven en je ligt op een zachte mat. Een zwangerschapsmassage kun je ervaren voor de ontspanning, maar ook bij klachten is dit zeer heilzaam. Een zwangerschapsmassage ondersteunt bij bekkeninstabiliteit, spierklachten, spataderen, vocht vasthouden, maagzuur, misselijkheid, angsten en piekeren, slapeloosheid, en nog veel meer. Als ervaren Shiatsu therapeut ben je veilig in alle perioden van je zwangerschap (dus ook de eerste drie maanden).

Veel voorkomende klachten die met Shiatsu therapie met succes behandeld worden zijn bijvoorbeeld:

 • Misselijkheid
 • Maagzuur
 • Rugklachten
 • Bekkenproblemen
 • Vermoeidheid
 • Last van spieren banden en gewrichten kramp
 • Hoge bloeddruk
 • Spataderen
 • Aambeien en ontlasting
 • Hoofdpijn
 • Stuitligging

Stuitligging tijdens zwangerschap

Shiatsu tijdens je zwangerschap helpt niet alleen om de zwangerschapskwaaltjes te verminderen, maar kan ook een zeer effectieve therapie zijn bij een stuitligging. Door het gebruik van het kruid moxa tijdens de zwangerschapsmassage kan een stuitligging verholpen worden. Vanaf week 33 ben je welkom als je een stuitligging hebt.

Postnatale massage

Een postnatale massage is toegespitst op het bevorderen van het herstel na de bevalling. Zowel fysiek als mentaal is dit een zware periode waarin veel verandert. Niet alleen is het een enorm veranderingsproces. Er kunnen bijvoorbeeld ook complicaties zijn geweest tijdens de zwangerschap, bevalling of in de tijd na de bevalling. Denk bijvoorbeeld aan een keizersnede, een postnatale depressie of een hormonale disbalans, veel bloedverlies, rug- en bekkenpijn, bekkeninstabiliteit, enzovoort. Je lichaam en geest kunnen soms wel wat extra hulp gebruiken om weer in balans te komen.

De postnatale massage is toegespitst op jouw hulpvraag. Het is zelfs mogelijk om deze massage thuis te ontvangen. Hiervoor wordt wel een ander tarief gerekend dan als je bij mij in de praktijk langskomt. De massage wordt doorgaans door de kleding heen gegeven, tenzij er specifieke klachten zijn die het noodzakelijk maken om direct op de huid te werken. Door middel van het stimuleren van speciale drukpunten en energiebanen in het lichaam, wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam aangesproken. Hierdoor zal de algehele weerstand verbeteren, de balans herstellen en daardoor de klachten verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

Babymassage

Een babymassage kan helpen bij het verhelpen of verlichten van klachten als buikkrampjes, stress gerelateerde klachten (denk aan een zware bevalling), eczeem, longklachten, slecht slapen, veel huilen (huilbaby) en constipatie. Dit zijn maar een paar voorbeelden, dus schroom vooral niet om contact met mij op te nemen. U bent als ouders altijd aanwezig bij de behandeling en ik behandel met respect en aandacht voor uw baby.

Babymassage cursus

De cursus babymassage is ideaal om te leren hoe je op een ‘andere’ manier contact kunt maken met je baby, namelijk met de liefdevolle aanraking van je handen. Niet alleen geeft dit ontspanning voor jou en je baby, maar je leert in deze 5-daagse cursus ook hoe je effectief kwaaltjes en pijntjes kunt verzachten en verhelpen. Daarnaast heeft het masseren van je baby een positief effect op de ontwikkeling van je baby en versterkt het de relatie tussen jou en je kind.

Zeker als je voor het eerst vader of moeder wordt verandert er veel in je leven. Er is niet alleen veel aandacht voor je baby maar ook voor jou als kersverse vader of moeder. Zie het als een moment voor jezelf en je baby waarop je even niks hoeft en alles mag. Er wordt namelijk ook gesproken over de perikelen die het ouderschap met zich mee kunnen brengen zoals onrustige nachten, babykwaaltjes, rust en regelmaat, voeding en onzekerheden waar je tegen aan kan lopen.

De achtergrond van waaruit wordt gewerkt in de cursus babymassage is Shiatsu en Traditioneel Chinese Geneeskunde. Je leert effectieve en toegankelijke massagetechnieken die je thuis kunt gebruiken om je baby een massage te geven, waarmee je je baby het gevoel van ontspanning en geborgenheid geeft en ongemakken kunt verlichten of zelfs verhelpen.

Voor wie

De cursus babymassage is ideaal om te leren hoe je op een ‘andere’ manier contact kunt maken met je baby, namelijk met de liefdevolle aanraking van je handen. Niet alleen geeft dit ontspanning voor jou en je baby, maar je leert in deze 5-daagse cursus ook hoe je effectief kwaaltjes en pijntjes kunt verzachten en verhelpen. Daarnaast heeft het masseren van je baby een positief effect op de ontwikkeling van je baby en versterkt het de relatie tussen jou en je kind. Zeker als je voor het eerst vader of moeder wordt verandert er veel in je leven. Er is niet alleen veel aandacht voor je baby maar ook voor jou als kersverse vader of moeder. Zie het als een moment voor jezelf en je baby waarop je even niks hoeft en alles mag. Er wordt namelijk ook gesproken over de perikelen die het ouderschap met zich mee kunnen brengen zoals onrustige nachten, babykwaaltjes, rust en regelmaat, voeding en onzekerheden waar je tegen aan kan lopen.

Voor wie? Baby’s vanaf 6 weken tot 9 maanden zijn welkom.
Neem een aankleedkussen mee, een handdoek, extra luier en schone romper

De babymassage cursus vindt plaats bij Bindi. Hier kun je de actuele data vinden.