Workshops

WORKSHOPS

YIN YOGA & SHIATSU – 22 nov met Kylie en Marieke

Een Yin Yoga & Shiatsu verdiepings workshop die jou uitnodigt het seizoen te leven met alle zintuigen. In deze terugkerende seizoensworkshop, gegeven door een yogadocent en een Shiatsu therapeut wordt elk seizoen dieper op de elementen van dat seizoen ingegaan.

Elk seizoen heeft haar eigen ritme. In ons drukke Westerse bestaan zijn we vaak de verbinding met het seizoen verloren en willen we het gehele jaar hetzelfde van onszelf. Als we stilstaan en voelen, ervaren we dat elk seizoen haar eigen ritme heeft. Zo heeft ook ieder mens een eigen ritme. Zo hebben we in de zomer bijvoorbeeld meer energie dan in de winter. Gedurende seizoenswisselingen ervaren veel mensen griepjes en kwaaltjes. De kunst zit hem in het synchroniseren van je eigen ritme met het seizoen.

In de Oosterse leer gaan we uit van 5 seizoenen, elk met eigen kenmerken, smaken, geuren, energie en organenpaar. Er zijn 4 elementen corresponderen met onze seizoenen, één element zorgt voor een vloeiende overgang als eb en vloed.Yin Yoga en Shiatsu stimuleren beide de meridianen in het lichaam. Yin Yoga werkt diep in op bindweefsel, gewrichten, gewrichtsbanden, organen en zelfs de botten. Doordat we een lange tijd met ontspannen spieren in de houding verblijven wordt er ruimte gemaakt in het lichaam. Veel mensen in het Westen zijn vaak druk en moe, we leven een drukke Yang leefstijl. Met Yin Yoga kunnen we dit uitbalanceren.

Je krijgt handvaten om beter naar je lichaam te luisteren en de elementen in balans te houden. Veel ziektes ontstaan door een disbalans in de 5 seizoen elementen. Deze praktische workshop zal worden gecombineerd met informatie vanuit de Traditioneel Chinese Geneeskunde (TCG) en Yin Yoga, waardoor je je meer bewust wordt van je eigen ritme en dat van de natuur.

Deze dag beleef je het seizoen met alle zintuigen door middel van Yin Yoga, Shiatsu, ademhalingsoefeningen, meditatie, smaak, reuk en geluid. Hierbij is de uitnodiging voor jou een intentie te zetten voor het desbetreffende seizoen. Zodat je bewust je eigen ritme kunt synchroniseren met het huidige seizoen en je in harmonie met het seizoen mag leven.

Momenteel bevinden we ons in het kleurrijke seizoen van de herfst, de blaadjes vallen van de bomen. Bij de herfst hoort het element metaal en de organen die centraal staan zijn de longen en dikke darm. Deze organen en bijbehorende meridianen zullen door middel van de lichamelijke oefeningen worden gestimuleerd. Daarnaast zullen we ook de herfst smaak pikant, wind richting, emotie en ontwikkelingsfase beleven.

Voel, proef, hoor, ruik en ervaar het seizoen met volle teugen.

Datum: zondag 22 november 2015
Tijd: 13.00 tot 17.00 uur
Kosten: 40 euro
Info en aanmelding: info@bindi.nu

Workshop ZHINENG QIGONG – DE BASIS

Qigong

Zhineng Qigong heeft zijn oorsprong in China en wordt wereldwijd beoefend door miljoenen mensen van alle leeftijden. Door de rustige bewegingen van Zhineng Qigong ontspant het lichaam en kan de energie weer vrij door het lichaam gaan stromen. Het brengt harmonie in lichaam en geest. Iedereen kan in korte tijd deze gezondheidsoefeningen leren en beoefenen. Als je energie stopt in het beoefenen van Zhineng Qigong, stop je energie, vitaliteit en balans in je eigen lichaam en geest.

In deze workshop leer je de basisoefeningen van de Zhineng Qigong waarmee je de energiebanen (meridianen) kunt openen en de kwaliteit van je interne energie kunt verbeteren. De oefeningen zijn makkelijk te leren en kunnen door iedereen uitgevoerd worden. Ook als je een beperking hebt, ben je welkom om mee te doen! Er is na afloop van de workshop mogelijkheid tot het aanschaffen van een CD met basisoefeningen waarmee je thuis zelf aan de slag kunt gaan.

Qigong werkt op vele vlakken, het vergroot bijvoorbeeld je uithoudingsvermogen, je focus, innerlijke rust en versterkt het immuunsysteem. Ben je op zoek naar meer balans in lichaam en geest of wil je meer energie ervaren? Dan is dit een zeer geschikte workshop voor jou. Ook voor mensen die al Qigong beoefenen is deze workshop een ervaring om Qigong nog dieper  te beleven.

Wanneer: voorjaar 2016
Tijd: 10.00-13.00 uur incl. thee en iets lekkers
Kosten: 35,-  / oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan 10,-
Waar: Bindi

Inschrijven kan via info@wegvanhara.nl of bel 06-451 627 12.