Shiatsu behandeling

Een Shiatsu behandeling duurt ongeveer een uur, op verzoek een half uur langer, en wordt op een speciale zachte mat (futon) op de grond uitgevoerd. Een eerste afspraak duurt iets langer in verband met de intake. Uitkleden is niet nodig, maar trek wel gemakkelijk zittende kleding aan (geen spijkerbroek). Bij sommige klachten werk ik wel op de huid, bijvoorbeeld als ik moxa gebruikt of cups.

Shiatsu behandeling en Traditioneel Chinese Geneeskunde

De Shiatsu behandeling w0rdt ondersteund met diagnostische technieken uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Deze technieken bestaan o.a. uit het voelen van de pols, de onderbuik (hara) en het bekijken van de tong. Naar aanleiding van de uitkomsten hiervan, stel ik een behandelplan op die op de specifieke klacht is toegespitst. Ook als je geen specifieke klachten hebt is een Shiatsu behandeling een weldaad voor zowel lichaam als geest.

Shiatsu behandeling bij chronische klachten

Shiatsu kan een enorme ondersteuning zijn voor mensen met chronische klachten. In Nederland hebben veel mensen chronische klachten zoals artrose, artritis, nek- en schouderklachten, rugklachten, diabetes, hart- en vaatziekten, darmklachten en psychische klachten. Daarnaast kan Shiatsu ondersteuning geven bij herstel van ziekte, bestraling, chemo, operatie en fysiek of mentaal trauma. Neem gerust contact op als je vragen hebt.

Shiatsu behandeling en aanvullende verzekering

Ben je aanvullend verzekerd? Dan word de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed.