Postnatale massage

De tijd na de bevalling is een bijzondere maar ook intense tijd. Niet iedere moeder ervaart de roze wolk en ook je lijf heeft tijd nodig om te herstellen. Daar kun je best wat ondersteuning bij gebruiken!

postnatale massage

Postnatale massage

Een postnatale massage is toegespitst op het bevorderen van het herstel na de bevalling. Zowel fysiek als mentaal is dit een zware periode waarin veel verandert. Niet alleen is het een enorm veranderingsproces. Er kunnen bijvoorbeeld ook complicaties zijn geweest tijdens de zwangerschap, bevalling of in de tijd na de bevalling. Denk bijvoorbeeld aan een keizersnede, een postnatale depressie of een hormonale disbalans, veel bloedverlies, rug- en bekkenpijn, bekkeninstabiliteit, enzovoort. Je lichaam en geest kunnen soms wel wat extra hulp gebruiken om weer in balans te komen.

De postnatale massage is toegespitst op jouw hulpvraag. Het is zelfs mogelijk om deze massage thuis te ontvangen. Hiervoor wordt wel een ander tarief gerekend dan als je bij mij in de praktijk langskomt. De massage wordt doorgaans door de kleding heen gegeven, tenzij er specifieke klachten zijn die het noodzakelijk maken om direct op de huid te werken. Door middel van het stimuleren van speciale drukpunten en energiebanen in het lichaam, wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam aangesproken. Hierdoor zal de algehele weerstand verbeteren, de balans herstellen en daardoor de klachten verminderen of zelfs geheel verdwijnen.