Babymassage

Met de komst van een kindje verandert er veel in je leven. Voor kersverse ouders kan het soms lastig zijn om te wennen aan de nieuwe situatie. Ook komt het vaak voor dat er opstartproblemen zijn, bijvoorbeeld omdat de baby reflux heeft of een slechte slaper blijkt te zijn. Voor zowel de baby als de ouders bied ik mijn kennis en ervaring aan door het geven van een babymassage cursus en individuele massages voor de baby bij specifieke klachten.

Babymassage cursus

De cursus babymassage is ideaal om te leren hoe je op een ‘andere’ manier contact kunt maken met je baby, namelijk met de liefdevolle aanraking van je handen. Niet alleen geeft dit ontspanning voor jou en je baby, maar je leert in deze 5-daagse cursus ook hoe je effectief kwaaltjes en pijntjes kunt verzachten en verhelpen. Daarnaast heeft het masseren van je baby een positief effect op de ontwikkeling van je baby en versterkt het de relatie tussen jou en je kind.

Zeker als je voor het eerst vader of moeder wordt verandert er veel in je leven. Er is niet alleen veel aandacht voor je baby maar ook voor jou als kersverse vader of moeder. Zie het als een moment voor jezelf en je baby waarop je even niks hoeft en alles mag. Er wordt namelijk ook gesproken over de perikelen die het ouderschap met zich mee kunnen brengen zoals onrustige nachten, babykwaaltjes, rust en regelmaat, voeding en onzekerheden waar je tegen aan kan lopen.

De achtergrond van waaruit wordt gewerkt in de cursus babymassage is Shiatsu en Traditioneel Chinese Geneeskunde. Je leert effectieve en toegankelijke massagetechnieken die je thuis kunt gebruiken om je baby een massage te geven, waarmee je je baby het gevoel van ontspanning en geborgenheid geeft en ongemakken kunt verlichten of zelfs verhelpen.

De cursus babymassage is ideaal om te leren hoe je op een ‘andere’ manier contact kunt maken met je baby, namelijk met de liefdevolle aanraking van je handen. Niet alleen geeft dit ontspanning voor jou en je baby, maar je leert in deze 5-daagse cursus ook hoe je effectief kwaaltjes en pijntjes kunt verzachten en verhelpen. Daarnaast heeft het masseren van je baby een positief effect op de ontwikkeling van je baby en versterkt het de relatie tussen jou en je kind. Zeker als je voor het eerst vader of moeder wordt verandert er veel in je leven. Er is niet alleen veel aandacht voor je baby maar ook voor jou als kersverse vader of moeder. Zie het als een moment voor jezelf en je baby waarop je even niks hoeft en alles mag. Er wordt namelijk ook gesproken over de perikelen die het ouderschap met zich mee kunnen brengen zoals onrustige nachten, babykwaaltjes, rust en regelmaat, voeding en onzekerheden waar je tegen aan kan lopen.

Voor wie? Baby’s vanaf 6 weken tot 9 maanden zijn welkom.
Neem een aankleedkussen mee, een handdoek, extra luier en schone romper

De babymassage cursus vindt plaats bij Bindi. Hier kun je de actuele data vinden.

Babymassage behandeling

Een babymassage kan helpen bij het verhelpen of verlichten van klachten als buikkrampjes, stress gerelateerde klachten (denk aan een zware bevalling), eczeem, longklachten, slecht slapen, veel huilen (huilbaby) en constipatie. Dit zijn maar een paar voorbeelden, dus schroom vooral niet om contact met mij op te nemen. U bent als ouders altijd aanwezig bij de behandeling en ik behandel met respect en aandacht voor uw baby.